NIKMATI PERJALANAN ANDA.

Apabila anda melancong, anda pasti ingin merasai percutian tanpa sebarang rasa bimbang. Insurans perjalanan AIG akan melindungi anda dan keluarga anda semasa percutian anda ketika anda bercuti.

Perlindungan Menyeluruh

Perlindungan dari Covid-19

Perlindungan COVID-19 di luar negara seperti perbelanjaan perubatan sehingga RM700,000, Elaun Kuarantin dan banyak lagi.

Perbelanjaan Perubatan

Pembayaran balik sehingga RM1 juta (termasuk kemasukan hospital tanpa tunai)

Pembatalan Perjalanan

Jika perjalanan anda dibatalkan kerana acara yang dilindungi, kami akan membayar balik sehingga RM15,000

Kemalangan Sendiri

Bayaran sekaligus sehingga RM400,000

Akses 24/7

Di mana sahaja anda berada di dunia, kami bersedia untuk membantu 24/7

Caj Lebihan Kereta Sewa

Sekiranya anda mengalami kemalangan di dalam kereta yang disewa semasa perjalanan, kami akan menanggung lebihan caj sehingga RM3,000.

Manfaat

Sekiranya anda didiagnosis dengan COVID-19, kami akan memberi anda perlindungan COVID-19 termasuk Perubatan dan Pemindahan Kecemasan & Perbelanjaan Penghantaran Balik sehingga RM700,000, Faedah Pembatalan Perjalanan, Pengurangan Perjalanan dan Elaun Kuarantin (untuk Pelan Asas, Standard atau Deluxe sahaja).

Kami memberi anda perlindungan untuk perbelanjaan perubatan domestik dan luar negara, pembatalan perjalanan, gangguan dan kelewatan perjalanan, perbelanjaan perubatan kecemasan, kos pemindahan perubatan dan bagasi yang hilang, rosak atau tertangguh.

Jangan risau tentang kos pengangkutan & penginapan kerana pembatalan perjalanan anda. Kami akan membayar balik perbelanjaan yang tidak boleh dikembalikan kepada anda jika perjalanan anda dibatalkan kerana acara tertentu, dalam masa tertentu sebelum tarikh berlepas anda.

Kami mempunyai Pasukan Bantuan Kecemasan 24 jam yang cepat dan cekap untuk membantu anda sekiranya berlaku kecederaan berikutan kemalangan atau jika anda sakit dan memerlukan perhatian hospital di luar negara.

Jika anda dimasukkan ke hospital akibat kemalangan atau penyakit (tidak termasuk keadaan sedia ada), kami akan menanggung perbelanjaan kemasukan ke hospital yang ditanggung sehingga RM1 juta. Pasukan bantuan perjalanan kami sedang dihubungi melalui telefon untuk memberi anda bantuan perjalanan kecemasan, memastikan anda menerima rawatan perubatan yang sesuai.

Anda boleh mendapatkan bayaran sekaligus sehingga RM400,000 jika anda mengalami kematian akibat kemalangan atau hilang upaya kekal semasa perjalanan anda.

Kami akan membayar untuk kesulitan perjalanan yang berkaitan dengan perbelanjaan terhadap bencana alam seperti gempa bumi, banjir dan letusan gunung berapi, yang berlaku di negara perjalanan.

Kami memberi anda perlindungan untuk kesulitan perjalanan seperti kelewatan perjalanan, kehilangan atau kerosakan pada barang peribadi anda, penggunaan kad kredit secara penipuan, caj lebihan sewa kereta dan banyak lagi.

Travel Insurance Information

Nominee :

🚩 Nominee must be above 18 years old and not travelling together.